Ponudba za podjetja

 PonudbaZaPodjetje

Vse več podjetij se zaveda pomena zdravja in dobrega počutja svojih zaposlenih. Delovna učinkovitost je pri športno aktivnih, sproščenih in motiviranih zaposlenih statistično dokazano večja. Povabite svoje zaposlene v naravo ... (več)

Športne novice

 

Med športnimi novicami boste našli vsebine povezane s športnimi aktivnostmi in športno opremo, zanimivosti s področja rekreacije, reportaže z izletov in tekmovanj ter še mnogo drugih zanimivih vsebin povezanih s športom ... [več]

Ekipa ZelenoJabolko

 zeleno jabolko sport ekipa

Ekipo ZelenoJabolko Sport sestavljava Špela Strasser Pistor, učiteljica smučarskega teka in nordijske hoje pri SZS in učiteljica gorskega kolesarjenja pri KZS in Matej Pistor, učitelj smučarskega teka in alpskega smučanja pri SZS in turno kolesarski vodnik pri PZS ...

 

Bučke vsebujejo betakaroten, vitamine C, B in E, lutein, kalij, fosfor, kalcij, mangan in magnezij. So lahko prebavljive in imajo malo kalorij, zato so idealno hranilo za vse, ki se borijo z odvečnimi kilogrami. Raziskave kažejo, da znižujejo raven holesterola v krvi in preprečujejo bolezni srca.

Pri nakupu izberite manjše in tanjše plodove, saj so boljšega okusa. Preverite, če so čvrste in ali je njihova lupina bleščeča in nepoškodovana. Neoprane bučke hranite v hladilniku in jih porabite v tednu dni. Če so bučke mlade in majhne, jih ni treba lupiti, dovolj je, da jih dobro operete. Lahko jih jeste sveže ali pa jih dušite, spečete v pečici, pripravite na žaru ali kratek čas kuhate v vreli vodi. Bučke imajo nevtralen okus, zato jim je priporočljivo dodati začimbe (ingver, sol, bazilika, majaron, origano) in malce olivnega olja. Pred pečenjem na žaru jih lahko marinirate v balzamičnem kisu.

Čeprav bučke uporabljamo kot zelenjavo, so sadje, sorodno so melonam. Če jih želite postreči kot sladico, jih ocvrite v krhkem testu, posladkajte in še tople postrezite.

Recept za zvitke iz bučk in prekajenega lososa ter ostale okusne jedi iz bučk najdete na Okusno.je